Dårlig momspolitikk fra regjeringen

Det er nok mange norske forbrukere som føler seg lurt etter at regjeringen bare økte tollgrensen til 350 kroner. Det er dessverre mye verre enn det høres ut som.

Det var knyttet store forventninger til hva et regjeringsskifte ville bety for handel i utenlandske nettbutikker. Dessverre blir det i beste fall ikke verre enn tidligere.

Elendig kompromissløsning
Tanken var opprinnelig å øke grensen til betydelig mer enn 350 kroner. Dessverre ble mye av beløpet spist opp i forhandlinger med KRF og Venstre. Norske nettbutikker benyttet selvsagt anledningen til å svartmale og skremme politikerne til å redusere på kronene. Endringen ble ikke spesielt stor fra en tidligere grense på 200 kroner. I tillegg vil den nye grensen inkludere frakt. Hørte vi riktig? Ja, det gjorde vi!

Baklengs inn i fremtiden
Denne omleggingen blir som å gå baklengs inn i fremtiden. Spesielt med tanke på at endringen blir spist opp av at man plutselig skal inkludere frakt i summen. I verste fall kan dette bety at man må betale toll på flere varer enn tidligere. Det er ikke uvanlig at frakt vil være mer enn 150 kroner for enkelte produkter. Dette innebærer at man må betale MVA på et produkt som man tidligere slapp å betale noe til staten for. Spesielt kan dette problemet oppstå om man bestiller varer fra land i en annen verdensdel.

Konsekvensen av lovendringen er at norske forbrukerne sitter igjen med skjegget i postkassa. I mange tilfeller vil man oppleve en nøytral eller negativ endring. I de situasjonene der man sparer penger så er det snakk om helt minimale beløper. Dette er svært skuffende fra en regjering som lenge lovet å revolusjonere politikken på dette området.

Lämna ett svar

Namn *
E-postadress *
Webbplats